Om vårt galna liv i Dårpippiland

Alla inlägg den 13 januari 2008

Av Linda - 13 januari 2008 22:40


Alltså, gott folk! När jag skrev att Spice Pirayanson var som en fisk så menade jag inte fisk, utan Fisk. Det var inte ens en medveten ordvits utan jag syftade på stjärntecknet Fisken.

Följande hittade jag på Agileramera och är skrivet av Nancy Holmström. Mycket av det passar in på Spice, men det stämmer ännu bättre inpå Långa Luse som minsann också är en fisk.


Fiskarna ca 19/2 – 19/3


Dina bästa sidor
Du är en rar och mycket anpassningsbar hund, som inte i första hand enbart ser till dig själv. Din matte/husse får gärna hälsa på sina vänner när du själv hälsat (skällt) färdigt. Och du tar stor hänsyn till din omgivning och låter gärna din matte/husse också får vara i sängen eller soffan. Du visar stort tålamod när din förare velar med fötterna i vänstersvängen under fria följet. Du är en ärlig och fint lyssnande vän så länge som du tror att det kan belönas med mat eller godis. Du är en mycket vänlig natur och vill nästan alla tvåbenta väl, i alla fall om de har uppnått vuxen ålder. Du är även vänlig mot andra hundar om du själv fått välja deras sällskap.

Skogen är ett måste för dig men även gräsmattor och rabatter kan duga för dina kroppsliga njutningar. Du är en sann naturälskare, du älskar (att jaga) fåglar, kaniner och rådjur. Och inget går enligt dig upp emot att få spåra i snårig terräng. De flesta agility- och appellplaner är belägna i vacker natur, något du särskilt uppskattar. Du har en starkt utvecklad känslighet och ett utpräglat gott minne. Har din matte/husse en enda gång plockat bort en fästing med en pincett kommer du alltid att rygga för pincetter. Fast du är också bra på att förtränga det du inte vill komma ihåg, t.ex att man måste ha minst en tass på kontaktfälten eller att man inte får klia sig under platsliggningen. Du är ytterst konstnärligt lagd så du passar för att uppträda på cirkus, hålla på med freestyle eller vara med i Top Dog. Frågan är om din matte/husse gör det.


Dina sämsta sidor
Du är en allvarlig filosof men du har svårt för att förmedla dina tankar. Din matte/husse förstår sig inte alltid på ditt beteende, särskilt inte när du verkar splittrad och förvirrad. Du engagerar dig ofta alltför mycket känslomässigt i det som händer runt om dig, t.ex under träning eller tävling. Man kan om en snäll människa säga att hon inte kan göra en fluga förnär, men med dig är det tvärtom: en fluga kan verkligen riva upp hela din tillvaro! För att inte tala om när någon utanför banan använder en pipleksak samtidigt som du själv ska in! Eller om en kanin plötsligt korsar spåret. Du kan sällan engagera dig i mer än en sak i taget.

Ditt humör är som gungan, upp och ner och svajigt på mitten. Detsamma gäller ditt självförtroende. I ena stunden är du kaxig och självsäker för att i nästa drabbas av osäkerhet och nervositet. Du behöver mycket stöd och ständiga bevis på att du är duktig och älskad för att må bra.



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards