Om vårt galna liv i Dårpippiland

Alla inlägg den 6 juli 2008

Av Linda - 6 juli 2008 14:13


Nja, inte bokstavligen då utan mera inombords. För trots regn och blöta så är jag glad som en speleman och väldigt stolt över min vackra Nova. Ja, över Luna också faktiskt som tagit två SM-nollor idag och rosett också.


Hoppklass 3 var minst sagt skrattretande. Men ändå föll det bort en del ekipage som uppenbarligen hade underskattat den.

Större delen av banan hade svårighetsgrad klass 1 - bara rakt fram - och slutet var ett staket. Det handlade bara om att springa fort som satan. Och det gjorde jag. Men i runda tunneln, hinder 13, hände något. Jag kastade en snabb blick in i utgången för att se var Nova befann sig, om jag vågade satsa på ett ett blindbyte eller om jag skulle sejfa med ett framförbyte. Nova sladdade precis genom kröken. for omkull och fastnade med tassen mellan vecken i tunneln så att hon skrek till. För en tusendels sekund funderade jag på att bryta, men när Nova självmant drog på nästa hinder så hängde jag ju på samtidigt som jag försökte se om hon haltade. Eftersom jag inte gjorde bytet vid tunneln så var jag på fel sida och hopplöst efter hunden, och jag fick klara staketet på ren instinkt. Eftersom jag hela tiden var på efterkälken så hade jag ingen möjlighet att hjälpa Nova inför näst sista hindret, som nog var den största svårigheten på banan, så där fick vi en vägran.


Agilitybanan var otroliga 180 meter lång. Ändå var den ingen springbana, men den var fartfylld och inte helt lätt. Nova gjorde så himla bra ifrån sig trots sin klantiga matte. Fort gick det ckså och jag var hela tiden lite efter.

På slutet skulle man lite snett till vänster efter slalom, till en rak kort tunnel, och sedan 90 grader höger till sista hindret. Inget svårt alltså.  Jag vet inte riktigt varför men jag hittade i alla fall en linje från slalom till sista hindret och drog Nova med mig förbi korta tunneln. Jag skulle kunna sparka mig själv någonstans!

Trots den fadäsen så hade vi två sekunder till godo på referenstiden. Husse och Luna gjorde ett jättefint lopp och fick en SM-nolla.


Försäljningen har inte gått strålande idag heller, inte så konstigt kanske med tanke på vädret. Halv fem gav vi upp och packade ihop oss. Vi åkte ner till den lokala ICA-butiken och provianterade lite och just nu står husse ute i ösregnet och gillar kycklingfilé och haluomi. Ikväll när alla har åkt ska vi ta en varm dusch, äta chips och dricka gott och spela nyinköpt Yatzy.

I morgon är det en ny vecka och då förbereder vi oss för Värmland.


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21 22
23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards