Om vårt galna liv i Dårpippiland

Alla inlägg den 2 januari 2013

Av Linda - 2 januari 2013 22:57

Nyårsafton inleddes med agilityträning tillsammans med andra entusiaster. Vi sprang två banor så grusen yrde och det kändes skönt att ha gett hundarna varsitt ordentligt pass innan smällandet drog igång. Vi avslutade med fika och hundsnack inna var och en åkte hem till sig och firade nyår.


  Vi åkte raka vägen för att förbereda för gästernas ankomst. Vi firade en lugn och trevlig nyårsafton tillsammans med husses pappa och bonusmamma. Vi åt alldeles för gott och alldeles för mycket och det var knappt vi orkade får ner champagnen på tolvslaget. Nyårsdag blev som nyårsdag alltid blir - sömningt och slappt. När frukosten var avklarad så var klockan en bra bit efter lunch. Husse var den enda som gjorde något vettigt på hela dagen...


 

Av Linda - 2 januari 2013 22:42

Dagen innan nyår avgjordes Midvintercupen. Under tre deltävlingar under december samlade vi poäng och de sex bästa i varje storlek fick en fördel i finalen som avgjordes man mot man. Jag lyckades att kvala mina hundar direkt. Efter halva sista deltävlingen haltade Miza och förlorade de poäng hon behövde för att kvala. Myzzli missade första deltävlingen eftersom hon inte var tillräckligt gammal. Så husse fick förlita sig på återkvalet som avgjordes på finaldagen. Både Miza och Myzzli tog sig vidare.


Finalen var otroligt spännande och ekipage efter ekipage slogs ut. Skrutt diskade sig i första rundan men eftersom hans motståndare diskade sig på samma ställe och dessutom hade en vägran innan dess, så gick Skrutt vidare. Och då blev han tvungen att möta Spice och jag skulle springa med två hundar direkt efter varandra. Spice slog ut Skrutt vilket betydde att Spice fick möta supersnabba Kid. Men Kid rev ett hinder och Spice gick vidare. I sista finalrundan skulle vi möta Hasse och jag räknade med att bli 2:a. Men efter att ha sprungit fyra banor som alla varit olika trots att hindren stått på samma ställe, så tog Hasses husse fel väg och Spice vann hela cupen!


Miza slogs ut redan i första rundan eftersom husse klantade sig. Eftersom Miza tävlade mot Myzzli så gick Myzzli vidare. Myzzli slutade på en ärofull 4:e plats trots en del krångel och omognad. Men mellan varven gick hon riktigt riktigt fint.


Jag hoppas att det blir Midvintercup nästa år också, det är härligt med mysagility i julstressen.


 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards