Om vårt galna liv i Dårpippiland

Alla inlägg den 21 maj 2013

Av Linda - 21 maj 2013 22:34

Helgen har verkligen gått i ett rasande tempo - men så trevligt det har varit!

Inte mindre än fyra uppfödarkollegor har bott här tillsammans med sina hundar, och vi har haft anledning att både äta och dricka gott. Vädret var mestadels underbart och vi har kunnat sitta ute till långt in på småtimmarna.


Anledningen till besöket var utställningen i Hässleholm - rasspecial på lördagen och nationell på söndagen.

På lördagen drabbades utställningsområdet av mördande hetta och på söndagen vräkte regnet ner. Vilken tur att vi tog tältet med! Vi byggde oss ett litet Taikonläger för att få plats med alla hundar, burar och trimbord.


 


Jag ställde Skrutt och Myzzli båda dagarna. På lördagen fick Myzzli exc och blev placerad 4:a i klassen. Skrutt fick som väntat vg, men det jag kommer att leva på ett bra tag på var att domaren sa att det var en väldigt snygg hund men att han behöver mer fläsk.



   


Bådas kritiker var bra, just nu kan jag inte hitta dem så jag får redovisa dem en annan gång.

På söndagen gick det dock inte lika bra. Myzzli fick inte mer än vg med kommentaren att hon är alldeles för lågställd. Och Skrutt fick inte mer än good eftersom han är alldeles för tunn. Ingen av söndagens kritiker var någon att glädjas åt, så de tänker jag inte ens leta efter.


Det som aldrig upphör att förvåna mig är hur lätta sheltisar är att ha i flock. Hanar och tikar, unga och gamla om vartannat och ändå blir det inte slagsmål. Skrutt tyckte extra mycket om två av besökarna - det var hans "halvkusiner". Lite extra kul att han valde ut släkten sådär. Även Myzzli var i sitt esse och lekte hela kvällarna. Och rätt var det var så var vi av med alla hundarna - de hade helt enkelt somnat, utspridda här och var i carporten.


Nu blir det ingen utställning på ett tag, nu satsar vi på Landslagsuttagning till helgen.


 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards